keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Juustosämpylöitä ja ketofiiliksiä

Tiiättekö mikä on parasta ketoosissa? Siis silloin kun on ravinteet juuri oikein kohdillaan, elektrolyyteissä tasapaino jne.

On ihan älyttömän hyvä mieli!

Vähän väsyneenäkin jaksaa usein asioita, jotka ennen olisi suosiolla jättänyt seuraavaan päivään, ulkoilemaan päättää lähteä, vaikkei olisi mitään tietoa säästä -säähän on vain pukeutumiskysymys, ja ylipäätään on semmonen kokonaisvaltaisesti levollisempi olo.

Kaikenlaista on vielä illaksi suunnitteilla, mutta päätin piipahtaa kirjoittamassa postauksen, samalla ehtii juoda kupposen teetä kookosöljyllä.

Tänään on parikin ihmistä kysynyt, että onko mitään muuta yhtä nopsaa ketokelpoista leipää, kuin mikroversio, jonka postasin muutama päivä sitten. Ainakin melkein yhtä nopsa löytyy toki! Ketoreseptejä alkaa mystisesti löytämään (ja keksimään) sitä mukaa kun ruokavalio käy tutuksi. Tänään leipasin juustosämpylöitä, pieniä vähähiilarisia leipäsiä, joiden tekemiseen menee muutama minuutti, paistoaikoineen reilu vartti. -Toki uunin pitää ensin lämmetä ;) mutta sen jälkeen leivät ovatkin nopsasti lautasella ja niitä voi tarvittaessa pakastaa.

Ainesosia on neljä ja valmistaminen on taas todella hankalaa ja hermoja raastavaa ;)

Sekoita kipossa

1,5dl Pofiberiä
3tl leivinjauhetta

Lisää kippoon 1pss (150g) punaleima emmentalraastetta
ja 4kpl munia.

Vatkuloi vaikka lusikalla taikinaksi ja nosta taikina leivinpaperille kahdeksaksi "kasaksi". Kasoja voi lusikalla sitten hieman muotoilla siistimmiksi, ettei töröttelevät juustonpalat turhaan kärähdä.

225'c kiertoilmalla leipäset uuniin, kunnes ovat saaneet kauniisti väriä pintaan, noin 10-12min.

Taaskaan et tarvitse valmiille leivälle levitettä tai juustoa, ellet halua. Kukaan ei kiellä sipaisemasta lämpimälle leivälle vähän voita, mutta ilmankin menee!

Nyt moni miettii mitä on Pofiber ja näppärin ehti sen jo googlettaa. -PERUNAkuitua ja muka ketoresepti! Kyllä vaan. Hiilareita on liukenevia ja liukenemattomia, kuten makropostauksessa selitin ja tämän tuotteen kuidut ovat juuri sitä suoliston eläintarhan lempiruokaa, joten ole hyvä, ruoki lemmikkisi samalla kuin itsesi, nämä pikkuleipäset ovat loistavaa ketoruokaa ja yhdessä leipäsessä on vain 1g hiilaria!

Mikäli olet niin pitkällä että käytät Sulamoa, löytyy ohje myös sieltä resepteistä makroineen, nimellä "Kirsin KETO Ammattilaisleipäset". Miksi ammattilaisuus? Tämä ohje (jonka alkuperä ei ole tiedossa) postattiin kerran ketoryhmään niin, että ainesosaluettelossa oli pieni typo. Pofiberin kohdalla luki "Pro Fiber". Ja minähän tietysti kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostuneena innoissani kyselemään, että mitäs tuo ammattilaiskuitu on ja mistä sitä saa :D Oli hyvinkin todennäköisesti sen viikon parhaat naurut, kun tajusin että tuttu tuote kyseessä.

Tämän tarinan ansiosta muistat  tuotteen nimen, kun lähdet sitä gluteenittomien leivontatarvikkeiden hyllyltä shoppailemaan. Ainakin isoimmista kaupoista pitäisi löytyä, ellei jo omasta jauhokaapistasi!

Yksi leipänen painaa n.50g ja sisältää proteiinia 8,7g, hiilaria 1,2g, rasvaa 7,7g, siis yhteensä 110kcal.


Makrot kuvassa näkyvään annokseen.


Pari linkkiä:

Musavalinta näihin fiiliksiin

Sulamoon pääset tutustumaan tästä (montaa ruokapäiväkirjasovellusta kokeiltuani, olen todennut Sulamon todellakin rahan arvoiseksi ja luotettavimmaksi).

Ketogeeniseen ruokavalioon voit lähteä mukaani verkkokurssin kautta. Kurssilla on rahat takaisin 14pv takuu. Materiaalit, kuten myös yhtään liioittelematta, ehkäpä facebookin hyvähenkisimmän tukiryhmän jäsenyys, ovat ikuisia yhdellä edullisella kertamaksulla. Olen itse ollut valmennuksen jäsen keväästä 2018 ja mikäli käytät juuri tätä kumppanilinkkiäni, lupaan auttaa sinua sähköisesti ketomatkasi alkutaipaleella mahdollisimman paljon: Kirsin kanssa ketoosiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!