tiistai 19. helmikuuta 2019

Aasialaista soppaa Kirsin tapaan

Tällä maukkaalla soppareseptilläni saat kylmänkolean sään jäljiltä kroppaan lämpöä! Ei välitetä vesisateesta, se vie talven mukanaan ja tuo siis kevään tullessaan!

Tämä resepti on ennen kaikkea hyvä ja helppo. Ainesosat eivät ole nyt luomuinta ketoa, mutta TomYam-tahna on yksi mieluisimpia mausteitani ja tähän keittoon sitä ei ihan kauhean suuria määriä tule. Aika pieni ketorikos siis, joskus saa mennä sieltä mistä aita on matalampi.


Tarvitset seuraavat ainekset:


  • Puljongin kalalientä litran pakkaus
  • 2pkt Santa Marian kookosmaito extra smooth =8dl
  • 6kpl Kaffir-limetinlehtiä (esim SpiceUp!)
  • 1pkt Alaskanseitiä fileenä pakasteesta, 400g
  • 5dl kuorittuja katkarapuja pakasteesta
  • 1rkl TomYam tahnaa
  • 1tl Inkivääritahnaa
  • 1,5tl laadukasta suolaa
  • 1pss Pirkka keittokasvikset pakaste, 200g
  • 1 punainen chili (tai maun mukaan)
  • 10g tuoretta korianteria
  • 2rkl limettimehua
Ota alaskanseitifileet ajoissa sulamaan.

Kaada kattilaan Puljonki, kookosmaidot, pakastevihannekset ja limetinlehdet. Anna kiehua hiljalleen. Lisää TomYam, inkivääri, suola ja pieneksi pilkottu chili (ota ennen pilkkomista siemenet pois). Keittopohjan kiehuessa pilko seitifileet lusikkaan sopiviin palasiin ja korianteri silpuksi. Kun keittopohja on kiehunut 20-25min (keittyy samalla vähän kasaan, sillä keittoa ei erikseen suurusteta), lisää kattilaan seitipalat ja jäiset katkaravut. Kun keitto aikoo kiehahtaa uudelleen, anna sen hyvin maltillisesti pulpahdellen kiehua 5-10min, kunnes kalapalat ovat valkoisia. Ota keitto sivuun levyltä, lisää limemehu ja ripottele pinnalle korianteri.

Keittoa tulee noin 2,5l ja siitä riittää annos 5-6:lle. Liemi on tämän lämmittävän ja "ohuen" keiton pääosassa, joten annos kannattaa tarjota astiasta, josta loppu liemi on helppo hörpätä. Sopii niin pakkaslenkin päätteeksi, kesähelteiseen lounaaseen, kuin pitemmän kaavan ruokailun alkukeitoksi. Älä ujostele erilaisen keiton kokkaamista, keitto on helppo tehdä ja mukavan makuinen!

Hyvää ruokahalua!


Jos olet jo niin pitkällä ketoilua, että käytät Sulamoa, löytyy keitto sen resepteistä nimellä Kirsin Keto Aasialainen soppa.

Ravintosisältö: Prode 6,7g, hiilari 1,5g, rasva 4,5g ja siis yhteensä 73kcal per 100g soppaa.



Tutustumisen arvoinen linkki:

Ketogeeniseen ruokavalioon voit lähteä mukaani verkkokurssin kautta. Kurssilla on rahat takaisin 14pv takuu. Materiaalit, kuten myös yhtään liioittelematta, ehkäpä facebookin hyvähenkisimmän tukiryhmän jäsenyys, ovat ikuisia yhdellä edullisella kertamaksulla. Olen itse ollut valmennuksen jäsen keväästä 2018 ja mikäli käytät juuri tätä kumppanilinkkiäni, lupaan auttaa sinua sähköisesti ketomatkasi alkutaipaleella mahdollisimman paljon. Linkin kautta saat valmennuksen aina halvimpaan voimassa olevaan hintaan: Kirsin kanssa ketoosiin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!