keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Oman näköistä kaffetta!

Ystäväni FB-statuksessa manattiin juuri pieleen mennyttä kahvivalintaa. Oli tullut ostettua hätäpäissä X-traa (oikeinkirjoitukseni saattaa ontua) ja kahvi oli kuulemma todella pahaa.

Moni on varmaan kokenut vastaavaa, itsekin olen ollut toisinaan tässä tilanteessa. Silti useinkaan ei tule heitettyä "pahoja poroja" pois, vaan irvistellen litkut vedetään viimeiseen mukiin saakka. Tämä on aika hassua, kun ajattelee ettei yksittäisen kahvipaketin hinta monenkaan taloutta nurin kaataisi.

Eräs ystävistäni ostaa aina halvinta mahdollista kahvia, ja sen kuulemma kuuluukin olla pahaa. Häntä ärsyttää oma kahviriippuvuutensa, ja jokainen kuppi kitkerää kahvia on ikäänkuin rangaistus siitä että taas on kuppi huulilla. Itse kaikelle mahdolliselle persona olen huvittunut moisesta masokismista.

Meillä kidutaan arkisin ihan laiskuuttamme. Keittiössämme kököttää kaksi keitintä, MoccaMaster ja MyCafé. MyCafén kahvi ei mielestämme ole kovin hyvää, mutta keittimellä saa kupillisen kuumaa suoraan mukiin, ja tämä on muka ratkaisevasti helpompaa ja nopeampaa kuin tavallinen suodattaminen. Kahvipodit ovat lisäksi aika kalliita, tosin hintaa tasoittaa se, ettei pannunpohjalle jää ylimääräisiä liruja seisomaan.

MoccaMaster meillä keittää sitten ne kahvit, joiden äärellä ehditään istumaankin. Keittimen merkin nimeen en mitenkään vanno. Meidän perusmallin masterimme ei ole juuri millään lailla parempi, kuin sitä edeltävät muun merkkiset keittimemme ovat olleet. Kahvimme saa kuitenkin paljon kehuja! Ja tämä on eniten purusekoituksemme ansiota.

Olen kokeileva luonne, joka kohtalaisen rennoin ranneliikkein kokeilee milloin minkäkin asian tuunailua. Oma leima pitää olla kaikessa, oman kodin rakentamisesta autoihin ja moottoripyöriin. Mitään reseptiä en oikein malta olla sörkkimättä omanlaisekseni. Kahvinkin pitää siis olla customoitua. Tämän hetkinen suosikkini on fiftyfifty tummaa Presidenttiä ja Juhlamokkaa. Kahvilaadut tulee sekoittaa huolella keskenään. Joskus omaksi huvikseni saatan ripauttaa suodatinpussiin mukaan vähän kanelia tai kardemummaa. Pienistä asioista on kiva nauttia! Suosittelen!

2 kommenttia:

  1. JEEEEE, mää pääsin sun blogiin! <3
    Ja kyllä, tätä tulen lukemaan. ihastuin sun tapaan kirjottaa heti.

    Jo shaluat estottaman omahyväistä vuodatusta ja useimmiten kamalaa rutinaa käydä kurkkimassa niin suuntaa osoitteseen : http://boogie-bop-dame.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Hih! Mun eka ikioma lukijani <3 Jos nyt onnistuin niin ilmeisesti sain merkittyä itseni lukijaksesi myös! Vähän on säätämistä vielä, tänään meinasin ottaa selville miten saan lisättyä kuvan mutta kirjoitinkin sitten vahingossa uuden tekstin ja unohdin koko kuvajutun.. Ja kun on jo kiire nukkumaan niin en ehdi lukea edes just julkasemaani tekstiä läpi. Kääk! En tykkää yleensä päästää mitään "tuotosta" läpi silleen käsistä, oli kyse vaikka vaan tekstiviestistä.. Huomenna saattaa kaduttaa ;) tai naurattaa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!