sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Kesän alku

Nyt alkaa olla kesän 2010 virallinen aloitusviikonloppu ehtoopuolella! Elohopea teki niin suuren kertaloikan mittareiden yläkerroksiin, että suurin osa suomen kansasta ei ollut pysyä perässä. Perjantaina moni totesi vaatekaappinsa sisällön kuuluvan jollekkin lyhyemmälle leveyspiirille, ja topit sekä avokkaat alkoivat tehdä pikaistettua paluumuuttoa takaisin ullakoilta ja varastoista.

Ei ole vaikea veikata miten tähän kesän pikalähtöön on ympäri maatamme osallistuttu. Lukemattoman moni terassi ja patio on saanut kevätsiivouksensa. Iloisin ja kevyin mielin tasot ja pinnat on harjattu, puunattu ja puhdistettu, grillit on kaivettu esiin ja ostoslistoille on kirjattu merkintöjä kaasu-, hiili- ja sytytysnestevarannoista. Puutarhakalusteet on kaivettu esiin ja penkin pehmusteet tampattu puhtaaksi seiteistä ja pölyistä.

On varmasti ihmisiä, jotka viikonvaihteen sääennusteet kuultuaan varasivat jääkaappiin setin kevyesti alkoholipitoista virvoitusjuomaa, ja garderobiinsa uuden kimalletopin sekä aurinkolasit. Heillä ei ehkä ollut pihaa tai patiota kunnostettavaksi, tai muuten vaan aikomustakaan kesän ensihetkiä tuhlata kotona puuhailuun. Jossain päin suomea saatettiin todeta perjantai-iltana, että aurinkorasvanjämät ovat sitten jääneet talvilomalla Torremolinokseen. Kauppaan ei sen vuoksi yleensä suomalainen jaksa lähteä, sillä eihän iho nyt sentään yhden toukokuisen lauantaivapaan aikana karrelle voi palaa!

Muutamien vasta pohtiessa lihatiskillä grillauskauden avaamista, heitä ripeämmät ovat ehtineet uusimaan koko kesäkeittiönsä, lattiamatoista lettulastaan ja leipäkoriin. Ihan sillä samalla koukkaisulla rautakaupassa, jonka tarkoituksena oli uusia puutarhaletkunliittimet, katkenneet harjanvarret ja puhjenneet kottikärrynrenkaat. -Nykyään niin näppärästi saa monet hankinnat saman katon alta!

Joillakin tarmonpesillä on tällaisena ensimmäisenä helteisenä viikonloppuna päällä pikakelaus. Pikakelauksella ehtii vihellellen tuunaamaan terassin kaluston, vaihtamaan hiekan lasten hiekkalaatikkoon, tervaamaan veneenpohjan, ostamaan pihaan uuden keinun, liukumäen, kompostin, pari kartiotuijaa sekä suihkulähteen, ja heittämään vielä kauppareissun lomassa uimarannalle talviturkkinsa. Tässä samassa ajassa tavallinen kuolevainen, lukee kahvikupin äärellä paikallisen lehden ja harkitsee käyvänsä tuttavansa pihakirpputorilla, mutta käykin vaan viikonlopun ruokaostoksilla ja Alkossa. Ihan normaalinopeudella.

Tuttavapiirimme ei jäänyt kaikenkansan keskivertoa köyhemmäksi, näissä tämän viikonvaihteen kesänaloittajaisissa. Saunajuomaa ja grilliherkkuja on nautittu, keskikaupungilla rilluteltu, joku maalasi taloaan, toinen juoksi maratonin ja kolmas panosti auringossa köllöttelyyn. Kuulin myös erityisen ärhäkästä siitepölyallergiasta, auringon polttamista hartioista, tanssikilpailussa menestymisestä ja onnistuneista valokuvaotoksista!

Meidän perheessä kaivettiin naftaliinista fiilikset siitä miltä tuntuu ampiaisen pisto ja kumisaapas paljaassa jalassa. Päällimmäisenä muistissa on kuitenkin omalla terassilla syödyt kiireettömät aamupalat!

Vetää suupielet hymyyn. Ihanaa että tuli taas kesä! Tätä haluaa lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!