keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Laukun täytettä

Edellisiltana herkesin miettimään matkalaukkujen pakkaamista.

Oikeammin, kiinnitin huomioni siihen miten eri tavalla miehet ja naiset suunnittelevat matkalle otettavat tavaransa, ja mitä varsinaisiin laukkujen pakkaamisprosesseihin sitten kuuluu. Yleistän tietenkin rutkasti. Eri kategoriaan kuuluvat työkseen päivittäin matkustavat, sekä partiolaiset.

Aiemmin tuona päivänä kävimme ystävättäreni kanssa tuskaisen puhelinkeskustelun siitä, että lomareissullemme starttaamiseen on enää muutamia päiviä aikaa. Porukalla lähdemme viikoksi Leville. Kumpikaan ei ollut ehtinyt miettiä mitä matkalle ottaa mukaansa. Juuri tämän ystävättäreni kanssa unohdumme luurin varteen helposti, oli sitten kysessä työasiat tai kissanristiäiset. Seuraavien asioiden läpikäyminen kuuluu silti jokaiseen pakkaamisoperaatiooni, oli sitten joku keskustelukumppani tai ei.

Ensimmäisenä yleensä mietityttää sää. Nyt lumi on alkanut sulaa tällä longitudilla suorastaan kohisten, eikä sille ole tiedossa mitään hidastetta, ainakaan Iltapäivälehtien lööppien mukaan. Miten lienee asian laita viikon päästä ja pohjoisemmassa?

Enemmän kuin se onko laskettelurinteitä enää auki, mietitytti se millaisia toppavaatteita mukaan kannattaa pakata -vai kannattaako. Tyyliin "Ne yhdet toppikset olis niin kivat ja pirtsakat, mutta onkohan ne liian paksut?". Tai "Niillä tietyillä housuilla vois kyllä olla rinteessä, mutta ei ne kyllä oo niin kivat afterskissä." ja niin edelleen.

Lisäksi tällaiseen pakkaamispohdintaan naisella kuuluu mm:
- Montako erillistä takkia tarvitaan mukaan, ottaen huomioon käyttötarkoitus, säävaihtelut ja muu vaatetus.
- Monetko kengät aktiviteetteihin, ottaen huomioon käyttötarkoitus, säävaihtelut ja muu vaatetus.
- Monetko kengät yöelämään, ottaen huomioon "these I like most", säävaihtelut ja muu vaatetus.
- Montako pitkähihaista tarvitaan, ottaen huomioon käyttötarkoitus, muu vaatetus ja valitut takit.
- Montako biletysvaatekertaa tarvitaan, ottaen huomioon mahdollinen laukussa rypistyminen, sekä arvioitu pubi-iltojen ja yökerhoiltojen suhde.
- Montako erilaista käsilaukkua tarvitaan, ottaen huomioon "this I like most", käyttötarkoitus ja valitut kengät.
- Millaista oloasuvalikoimaa tarvitaan, ottaen huomioon arvioidut mökki-, pubi- ja yökerhoillat.
- Millainen yöpaita tarvitaan, ottaen huomioon majoitus ja matkakumppanit.
- Montako päähinettä ynnä muuta asustetta tarvitaan, ja millaisia, ottaen huomioon kaikki edelliset.
- Montako alusvaatekertaa tarvitaan, ja millaisia, ottaen huomioon kaikki edelliset.
- Ja mitäs vielä tehdään sille toppahousudilemmalle..?

Kaikkein eniten tämän vaiheen pakkaamisessa vie aikaa se, että jokaista vaatekertaa täytyy sovittaa. Tällä eliminoidaan totaaliset "mitä oikein ajattelin" -morkkikset, sekä pelottava mahdollisuus huomata vasta perillä vaatekokonsa muutokset. Lisäksi kivalla alaosalla ei tee mitään ilman kivaa yläosaa jne.

Yhteisen edun hyväksi nainen pohtii myös pakkaavansa kameran, kännykänlaturin, termospullon, kahvia ja suodattimia, särkylääkkeitä ja ensiaputarpeita, astioita, juuresharjan, mausteita, pyykin- sekä astianpesuaineet, käsi- sekä suihkusaippuat, käsipyyhkeitä, leivinpaperia, foliota, elmukelmua, petivaatteita, seurapelejä ja tietysti "jotain pientä kivaa" kuten musiikkia, kynttilöitä ja serviettejä.

Tämän lisäksi naisella on erillinen lista sisältäen henkilökohtaisia hygieniatarvikkeita, lääkkeitä, erilaista hiustenlaittoon liittyvää tarpeistoa, sekä meikkejä.

Jotain pakataan tietysti mukaan vielä hetken mielijohteesta tai varmuuden vuoksi.

Jos naisella käy hyvä tsäkä, hänen miehensä on huolehtinut mukaan molempien lasketteluvälineet. Niitä saa onneksi myös vuokrata laskettelukeskuksista.

MIES taas pakkaa usein samaan tyyliin kuin eilen oma mieheni, muutaman päivän Tahkonreissulle. Varttia yli kymmenen illalla vaimo alkaa kyselemään oletko jo pakannut, ja lopulta hätistää miehensä hieman ennen puoltayötä television äärestä pakkaamispuuhiin. Mies hakee kassin, pakkaa sinne noin kymmenessä minuutissa kaiken tarvittavan, ja istuu takaisin television ääreen. Mikäli matkakohde on hieman haastavampi, saattaa mies kysyä vaimoltaan että mitäs hänen pitäisi ottaa mukaansa. Tällaisessa vaativamman tason pakkaamisessa saattaa kulua jopa vartti. Vaatteiden oletetaan olevan sopivia ja puhtaita, kun ne kerran omasta kaapista suoraan laukkuun laitetaan.

Jos mies keskustelee ystävänsä kanssa pakkaamisesta, keskustelun sisältö on suunnilleen tällainen: "Tankkasin auton ettei heti tarvi pysähtyä. Pakataan kaikki mahdollisimman pieniin kasseihin että saadaan kaikki mahtumaan autoon. Ja ostetaan perillä sitten juotavat."

Jos miehellä käy hyvä tsäkä, hänen vaimonsa on silittänyt hänen paitansa ja huolehtinut mukaan kaiken tarpeellisen. Jos miehet ovat reissussa keskenään, he pärjäävät poikkeuksetta sillä mitä ovat mukaansa ottaneet.






3 kommenttia:

  1. hahahahahha.
    tän mukaan mä oon sit varmaan mies :) :)

    Mä oon opetellu karsimaan tooooosi paljon kamaa reissuista. ja päättämään jo valmiiksi et nyt mä laitan nää päälle perjantaina ja nää lauantaina.
    Johtunee noista tanssireissuista kun on pakko saada mahtuun kaikki kisapuvut ja kengät mukaan jne niin sit täytyy jo etukäteen päättää esim mitä minkäkin illan iltamenossa pistää päälleen :)

    VastaaPoista
  2. HAh, niin totta. Ja miehinen pakkaustyyli on meillä näkynyt jo juniorin ollessa... aika pieni! Mulla eniten tuskaa tuottavat kengät... Kerran 20 h Ruotsin risteilyllä minulla oli mukana 5 kengät ja yhdet ostin vielä sataman lähellä olevasta kenkäkaupasta =0)

    VastaaPoista
  3. Ivy; Pakkaatko kuitenkaan suoraan kaapista kassiin siis maltatko olla sovittelematta...? ;D Minulla juuri tuo "mitähän laittaisin minäkin päivänä päälle" -vaihe ottaa pakkaamisessani eniten aikaa. Vaikka sitten reissussa onkin kiva kun ei tarvi siellä enää miettiä. Ehkä jos lähtisin useammin reissuun (auttaisko minua edes rutiini) tai kaapissani olisi vähemmän vaatteita (mitä ei tule tapahtumaan).

    Sasu; Harrikkareissuun joutuu karsimaan pariin kolmeen kertaan ne mitä olisi halunnut ottaa mukaan. Pahin paikka on juurikin kengät! Hitto kun niitä saisi edes sisäkkäin! Toinen paha on fööni-kiharrin-hiuslakkapullo kategoria. -Mitenhän saisi miehensä vaihtamaan chopperinsa laukkupyörään? Omaani en tietenkään vaihda. Voisin sitten yhteen niistä laukuista sujauttaa vähän omaa tavaraani :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!