Eilen tekaisin treenisafkaa siitä mitä kaapista löytyi ja tuli melkoisen maukas ja varsin ketokelpoinen kaalilaatikko! Tää upposi miehellenikin hyvin.
Kaali oli keskikokoinen kerä, siitä jäi siivottuna n.800g käytettäväksi. 150g tuli kahdesta keskikokoisesta punasipulista. Meillä on iso paistinpannu, kaalisuikaleita mahtui siinä juuri ja juuri kääntelemään. Kaalikin vetäytyy paistaessa kasaan ja lötkööntyy, joten sipulit mahtuu myöhemmin samaan pannuun. Wokkipannu vois toimia paistamiseen hyvin.
Tässäpä ohje, annoksessa hyvä määrä rasvaa ja proteiinia ja kohtuulliset hiilarit. Varsinkin satokauden aikaan aika edullistakin ruokaa.
Laita uuni lämpenemään, kiertoilma 180'c.
Suikaloi kaali ja paista sitä voissa isolla pannulla (tai kahdessa erässä pienemmällä), kunnes alkaa pehmetä ja saada väriä. Lisää siivutettu punasipuli, 1tl herbamarea, 1tl timjami, 1tl rosmariini (tai sopiva määrä tuoretta rosmariinia silputtuna) ja kun sipulitkin kuullottuneet, siirrä voideltuun uunivuokaan.
Ruskista jauheliha voissa ja mausta: 1tl herbamarea, 1liemikuutio, 1tl juustokuminaa, eli jeeraa, 1tl paprikajauhetta ja 2tl mustapippurirouhetta. Kaada ruskistuneelle jauhelihalle kermapurkki ja anna keittyä hetki kasaan. Lisää fetakuutio murentaen tai paloina.
Kaada kastike vuokaan ja sekoita hyvin. Laita uuniin hautumaan n.20min.
Mikäli käytät Sulamoa, löytyy ruoka resepteistä nimellä "Kirsin KETO Kaalilaatikko".
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!